Stokke tool & veel gluteenivabu kooke/roogi

Iga kuu saab nuputada, mis kook siis ikkagi pildistamise ajaks B. kõrvale asetada. Seekord osutus valituks see Imeline sokokook. See, et tegemist gluteenvabaga, polnud taotluslik, lihtsalt lasin end mõjutada sõnast “imeline” ja mandlijahu seisab kah kaks aastat kapis. Ei morjendanud, et see mõru meki külge saanud oli, nagu ei morjenda mind ka putukad kaerahelvestepakis – ikka keedan putru. Kuum käib läbi ju. 

Ok, kook sai väga meeldiv, ainult see kate on külmkapist tulnuna kivikõva. 

PS! Martsipani lõikas Viiking kolm korda välja, sest mul väga kõrged nõudmised.

Stokke juurde.

Mind oli juba tükk aega häirinud, et kui me Viikingiga sööme, istub B. madalal lamamistoolis. Juhul kui ta muidugi nõus on, tavaliselt saab tal poole söögi ajal kannatus otsa. Mõtlesin, et kui me niikuinii ühel päeval selle va Stokke tooli koju tooma peame, siis teeme seda kohe ja soetame lisaks beebiistme. Sain eile ühe beebigrupi ema juures selle ära ka proovida ja tuleb välja, et kõigil neil Stokke kasutuses. Tark valik, sest LINK. Ühtki plastmassist söömistooli meie majja ei tule. 

Otsustasin, et juba see nädalavahetus peab beebi-B. meiega samal tasapinnal istuda saama. Õhtuks olin kahe kuulutuse ülesriputajaga kaubal. Sõitsime ühe 70km ringi ja siin ta on:

Sain ca 150euriga, uuena on see komplekt üle 250€. Saime lisaks istmekatte ja mänguasjahoidja. Tean, et beebiistet kasutame vaid paar kuud, tagantjärele tarkus ütleb, et oleks selle varem võinud hankida. 

Tagasi toiduteemadele.

Ühe uue asja tõin vahepeal veel koju. Spiraalimasina nimelt. No ikka aastat-paar on meeles mõlkunud, et ükskord suvikõrvitsapasta ära katsetan. Täna jõudsin sinna! Viiking polnud vaimustuses. Muidu rahul, kiitis maitset ja nii, aga väidab, et kõht ei saa lihata täis. Ütlesin, et tal see peas kinni. 
Kuidas tegin? Ribastasin tsukiini ehk puhmik-õlikõrvitsa (hahaha, mis nimi!), praadisin oliiviõlis, lisasin soola, pipart, kuivatatud basiilikut, pool purki pestot, kuivatatud tomateid, kirsstomateid, peale värsket basiilikut ja juustu. Viimast Viikingi meeleheaks. 

3 kommentaari “Stokke tool & veel gluteenivabu kooke/roogi

  1. Mandlijahu on võrratu! Oleks ta ainult natuke soodsam. Mulle meeldis üksvahe hirmsasti printsessitorte vorpida, kuid meie meesperele ei maitse martsipan eriti.
    Pasta näeb võrratu välja! Kas see spiraalimasin on see, mida muudkui keerutad ja keerutad ja lõppu ei näe? Kui sa kuskilt leiad sealt spagetikõrvitsat, pääsed kergemini. 🙂

    Liked by 1 person

  2. Spagetikõrvitsa sees kasvavad juba sellised nuudlid. Küpsetad kogu kõrvitsa ära, kraabid nuudlid välja ja lisad kõike muud ning ongi tervislik ja hea toit.
    Mina isiklikult võiksingi toituda enamjaolt ainult kõrvitsast ja tśillist ja elu on lill! Kunagi asendasin kõrvitsaga ka kartulit, kuid siis avastasin, et ega see kartul ole mingi koll. See sisaldab ka palju vajalikku ning rõhk peab olema ikkagi mitmekesisel, päris ja puhtal toidul. Tasakaal.

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar