Mango-valge shokolaadi moussee tort. (Gluteenivaba)

Millal ma viimati mõnd retsepti jagasin?🤔

Ikka vist enam kui aasta tagasi. Kuigi just viimasel ajal olen ma rohkem erinevaid (koogi) retsepte proovinud kui kunagi varem.

See siin on vast kuldseim neist. 😉 Valmistasin selle Viikingi sünnipäevaks. Algne plaan oli mangomousseekook selle “tüüpilise” tarretisekihiga, aga kuna see plaan feilis. Nimelt eemaldasin ma koogivormi enne viimast kihi, mistõttu tarretis koogi pealt lihtsalt minekut tegi. Esialgu olin ma ahastuses, mõtlesin, et kook ongi hukas. Siiski lootsin seda marjakaunistustusega päästa. Viimasel hetkel otsustasin aga, et nii ikka ei saa. Kärmelt – sest meisterdasin toda kooki tööl muude asjade kõrvalt🙈 – segasin kokku valge shokolaadi moussee ja kroonisin sellega mangokoogi. Hapukas mango ja magus valge shokolaad tundusid mu peas eriti hea kombona. Ja just nii, et mango domineerib. Mul oli õigus😁

Nüüd retsepti juurde:

PÕHI:

4 munavalget

150g tuhksuhkrut

150g mandleid

MANGOMOUSSEE:

300g mangot

3 dl vahukoort

3 plaati zhelatiini

75 g suhkrut

VALGE SHOKOLAADI MOUSSEE:

100g valget shokot

65 ml + 125 ml vahukoort

1 tl toorjuustu

1 leht zhelatiini

Valmistamine:

Katsun vähem nisujahu süüa. Vahepeal läks nimelt väga lappama😅 ja avastasin ühe mandlipõhja, mis mulle nt küpsisepõhjast ka palju enam mokkamööda on. Niisiis on tegemist gluteenivaba maiusega.

Löö neli munavalget tugevalt vahtu. Purusta mandlid ja sega need tuhksuhkruga. Seejärel sega kõik omavahel kokku. Õrnalt, et vaht säiliks. Saadud mass läheb 24cm läbimõõduga küpsetudpaberiga vooderdatud koogivormi ning ühes sellega 30-35minutiks 160kraadisesse ahju.

Kui põhi jahtunud, saab mangokihi sellele asetada. Esmalt pane zhelatiinid külma vette likku. Mangotükid (kasutasin külmutatud nö smuutimangosid, värskeid ja valminuid polnud saada) suhkruga potti. Kui kogu värk kuum, surista saumiksriga ühtlaseks. Lisa ligunenud zhelatiinilehed ja sega.

Kausis vahusta vahukoor ja kui mangosegu on kergelt jahtunud sega too ettevaatlikult vahukoore hulka. Jälle niimoodi tasakesi, vahtu säilitades.

Kogu kupatus läheb mõistagi mandlipõhjale ja siis võid selle vahepealseks ajaks külmkappi panna.

Viimase kihi esimeseks sammuks on jälle zhelatiinide uputamine. Samal ajal pane vahukoor tulele. Kuumuta keemiseni ning võts tulelt. Lisa nõrutatud zhelatiin. Sega. Lisa tükeldatud valge shokolaad, oota veidi ja jälle sega. Lisa toasoe toorjuust. Sega uuesti.

Eraldi kausis vahusta vahukoor, mis taaskord õrnalt eelneva massiga kokku segada tuleb.

Kook kapist välja, viimane kiht peale ja uuesti kappi. Paar tundi peaks ta seal nüüd olema, veel parem kui üleöö.

Kaunistuseks marjad/shokolaad/või mida iganes soovid 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Mango-valge shokolaadi moussee tort. (Gluteenivaba)

  1. Kas saaks selle klassikalise tarretisekihi “retsepti” ka, palun? Ma ei tea tarretistest suht midagi ja see kook tundub ideaalne just nii nagu siin – koos selle peenikese tarretisekihiga seal keskel. 😊

    Meeldib

    1. Jah, see ebaõnnestunud peenike kiht seal vahel annab laheda efekti 😀
      Ausalt öeldes läksin ma nii lihtsat teed, et võtsin lihtsalt 200ml mangomahla, kuumutasin selle, lisasin sinna 3 paisutatud zhelatiinilehte ja kogu lugu 🙂

      Meeldib

      1. Aitäh! Sobib see lihtne tee küll. Läksin kindla peale välja ja küsisin, enne kui ise googeldama ja midagi sinna vahele aretama hakkan. 😄

        Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s