Koogimasin

Nii ma seda kutsun.

Algas asi sedasi, et kui ma vahepeal kahekümneviieseks sain, ulatas Viiking mulle kingi asemel A4 paberi pildiga kingist, mis oli netist tellitud ja mis postiteenuste aegluse tõttu õigeks ajaks kohale ei jõudnud. Kingiks oli roosa Bosch MUM5. Muidugi olin rõõmus, aga hing oli ikkagi aastaid juba Kitchen Aidi ihaldanud. Ütlesingi abikaasale, et soovin vahetada. Probleemi sellest ei tekkinud, küll aga seisis Boschi karp mul pea kaks nädalat toanurgas, sest ma ei suutnud otsustada, millist Aidi ma ikkagi tahan.

Vahepeal hakkasin üldse Smegi järele ihalema, aga teadjamad andsid mõista, et Kitchen Aid on ikkagi ülim.

Eile võtsin ennast nii palju kokku, et viisin masina poodi tagasi ja olin juba riiulite vahel mõtlemas, millist värvi Aid koju tuua. Paraku katkes meie kannatus enne kui klienditeenindus saabus (ei saanud aru, mis vahe on Classicul ja Artisanil ja et miks maksab mõni masin 300euri ja teine 700. Guugeldades ei saanud ka aru).

Viiking oli väga aldis igasuguseid Best-in-test videoid vaatama. Ühe neist võitis seesama Bosch, mille me kauplusesse tagastasime. Smeg sobib rohkem iluasjaks ja Kitchen Aid on ütlemata nõrk (300W (!), teised üle 1000). Kõikides testides jäi aga silma, et kui ikka täitsa proffikat vaja, siis Kenwood, selle välistasin kõige ebaaktraktiivsema välimuse pärast.

Täna läksime jälle poodi. Mõttes vaarikaroosa Aid, kuniks mind tabas selgus, et kurja, ma ei saa ju osta üle kolme korra nõrgemat masinat ainult selle pärast, et too kööki kaunistab.

“Suva see KitchenAid, see oligi ju 5aastat tagasi moes,” ütlesin Viikingile.

Ja nüüd on mul kodus Kenwood Chef Elite XL, mille mootor on neli ja pool korda võimsam, kauss pea poole suurem ja garantii 5 aastat.

“Enam ma leiba poest ei osta!” teatasin Viikingile.

 

Advertisements

8 thoughts on “Koogimasin

  1. Koogimasin on nii õige nimi. 🙂

    KA puhul 300W ei näita nõrkust, masina ehituse tõttu on jõud, mida segamiseks kasutatakse 1,3 hobujõudu ehk väga võimekas.
    Artisani ja Classicu vahe on kausi suurus ja käepideme olemasolu/puudumine (Classicul siis väiksem kauss ja käepide kaussil puudub).
    Ma ise ihaldan endiselt veel smegi, kuigi jah kenwoodil on väga suur kaus, mis on väga hea ikka.
    Olen ise jube hulluks vahtinud koogimasinate osas, tahaks no kõige paremat, aga hulluks ei taha ka maksta. 🙂

    Liked by 1 person

    1. Ma ikkagi kuulsin, et liiga suure taignakogusega läheb Aid kuumaks :/
      Kuidas ma ise sellideid Classicu ja Artisani erinevusi tähele ei pannud?😅
      Kenwoodi välistasin algul ka seetõttu, et nende hinnad ca 600-700€ on, aga täna sattusin hea pakkumise peale 🙂

      Meeldib

  2. Mina vesistasin ka selle masina järele! Vesistasin ja vesistasin kuniks pidimegi endid ära mahutama tikutopsi suurusesse kööki (ehitamise ajaks) ja kõik mu olemasolevad masinadki ei mahtunud kuhugi. Nüüd olen ma jõudnud tagasi saumiksri, käsimiksri ja käte juurde. Leiva-saia taigna segan kätega, sest nii tunnetab kõige paremini, vähemalt minu arvates.
    No aga ma olen nüüd natuke kade ka… 😀

    Liked by 1 person

  3. Yei- ma ka unistasin KA pikalt-pikalt kuni läksin ka vôimsusi vordlema ja kahel sobrannal olid siis vastavalt KA ja kenwood kodudes, ja lôpuks valisin Kenwoodi mootori järgi- suht tehnika kauge ma küll olen, aga siiani pole mind alt vedanud ja natuke uhke tunne on ka vastuvoolu ujuda !

    Liked by 1 person

  4. Kenwood on profikas ja väga vastupidav. Meil restoranis u 8 aastat igapäevaselt kasutuses ja vahetada on tulnud ainult visplit( metallvardad kipuvad murduma). See ka vbl hooletuse tagajärg- ei tohi koputada vastu kausi äärt taigent maha:)

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s