Egiptuse(?) lihapirukas

On valminud järjekordne üllitis. Algas kõik sellest, et ma türgikast ühe uutmoodi taigent leidsin. Poetasin selle korvi ning pärast paari nädalat külmikus ootamist jõudsin tegudeni. Nagu ma eelmises postituses mainisin, tegin siin vihmase ilma puhul mitme päeva toidud ette. Kaasaarvatud selle roa.

Alustuseks on vaja nelja taignalehte (meenutas folitaigent, võibolla ongi tegelikult sama), 500g hakkliha ( ma kasutasin 600g), 2 sibulat, peterselli, soola, punase chilli pulbrit, 625ml piima, 200g jogurtit, 2 muna, 1 munakollane ja seesamiseemneid.

Laotasin esimese lehe küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, katsin kastmega, mis koosnes kokkuvispeldatud munadest, piimast ja jogurtist. selle peale kiht praetud hakkliha-sibula-maitseainesegust. Järgmisena jälle taignaleht jne. Viimane munakollasega üle võõbata ja lahke käega seemneid peale raputada:

200kraadises ahjus küpses ta 25min. Viiking oli koju jõudes meeldivalt üllatunud. Aina kiidab, et ma uusi toite valmistan. Maitses nagu tseburek 😀

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s