Auto otsingutel

1,5aastat oleme juba autot ostma hakanud. Tegudeni pole jõudnud.

Eelmisel nädalal need otsingud aktiviseerusid. Viiking söötis erinevaid autopilte ette – mulle, naishingele, on esmatähtis masina välimus, muust pole halli aimugi. Paraku universaali osas järeleandmisi ei tehta, väidetavalt on see lapsega hädavajalik. Minu silmis ebaaktraktiivne. 

Anti siis valida kas Toyota Avensis, Audi A4 või 3seeria Bemm. Mercedes oleks ka mokkamööda. Vesteldud sai autode alal tegutseva sõbraga. Esimesed kaks kiitis normideks, kolmanda kohta ei hakanud küsima – ta nende vastane ja Norras on need pakistanlaste autod (mitte minu sõnad!). 

Uurisime edasi, panime hinnapiiri veidi kõrgemale, pilk jäi pidama A6’e peal, enam A4 poole ei tõmmanud. Üks oli (võrreldes teistega) eriti hea hinnaga. Kahtlus kohe, et midagi valesti. Ometigi me eile seda vaatama läksime. 

Algul tiirutasime taskulambiga masina ümber, uurisime igast kandist. Omanik märkas aknast tegevust ja liitus meiega. Sõitsime bensukasse – parem valgus, auto oli ütlemata korralik, läikima löödud, tuled sillerdasid, seest piinlikult puhas. Jupp aega uurisime toda igast kandist, parimagi tahtmise juures ühtki viga ei leidnud, pärast proovis Viiking ka sõita ja oli ütlemata rahul, kiitis taevani, ise manitses mind enne kriitiline olema. 
Et autol veel tahtjaid oli, ma väga ei lootnud, et see meie omaks saab. Müüja teatas, et kui kohe ostame, siis saab. Küsisime kuidas ta saab teistest tunduvslt odavamalt müüa. Ütles, et ta tegelebki autodega. Tõsi – terve hoov oli neid täis 😀 

Suundusime tuppa. Olime mingisse pakistanlaste pessa sattunud, üks naine, kaks meest (arvasin, et moslemitel vastupidi 😂) ja kari lapsi. Leping sai allkirjastatud aga raha meil kohe polnud. Täpsemalt polnud seda koodivärki, et ülekannet teha. Viiking kauples veel hinna ca 660€ alla. Mikrokriimude eest, mida me ise poleks eal avastanud, aga müüa näitas.

Siis sõitsime koju ja sooritasime ülekanded. No VALUS oli sellist pappi minema lasta 😬. Aga tegemist oli suures osas pulmaks saadud rahaga, mis siiani ootas. 

Täna kui mina 16h töötan, läheb Viiking õega autole järele. 

5 kommentaari “Auto otsingutel

  1. Hea valik Audi A6 on lastega mønus suur ja mahukas ja våga mugav 🙂
    Endal hetkel vw sharan aga ainult sellepårast et mul vaja 5 last åra mahutada jårgmiseks vaatan volvot nelivedu ikka mønus siin mågedes😉

    Meeldib

Lisa kommentaar