Toidujutud

Ma jumaldan toitu! Nii selle valmistamist kui söömist. Jagan siis viimaseid vaaritamisi piltides.

Esimesel pildil ilutseb minu elu esimene lambapraad. Netiavarustest leidsin info, et keskmine eestlane sööb aastas 300g lammast. Tõesti? No siis ma ületasin selle aastanormi ühekorraga. Liha – mille hõõrusin kokku soola, pipra ja tüümianiga – alla ladusin porgandit, porrut, küüslauku. Üle valasin punase veiniga. Pilt on vaid ahjueelsest roast:

Järgmise toidutegemise au kuulub Viikingile. Kui mina nädalavahetuseti töölt tulen, on ta tavaliselt midagi head valmistanud. Hawaiil kiindus ta pokesse, mida ta esmakordselt järele tegi. Mul tuleb tunnistada, et too tal isegi paremini, kui Hawaiil maitstud, õnnestus. Tegemist siis toore kalaga, mis sojakastmes või milles iganes marineeritud on. Meie fänname! Riisi ja salati pidin mina tegema, sest Viiking läks oma õde meile tooma, et viimane ka seda imerooga maitsta saaks:

Vahepeal olin ma värsketest maasikatest, jääkuubikutest, Bailey’sest ja törtsust piimast õhtuse lõõgastusrüüpe kokku keeranud. Pärast oli hammas verel ja pool pudelit valget veini läks samuti kõrist alla:


Järgmine kord tegi jälle süüa Viiking. Kodutehtud burkse sedapuhku lausa nii homemadei, et kuklidki küpsetad ise.


Üleeile tulid mulle kanatiivad mõttesse. Panin teised BBQ kastme, mee, küüslaugu ja veel mingi tervavamapoolse kastme sisse marinaadi ja hiljem küpsetasin ahjus. Kõrvale salat arbuusiga (minu suuuuur lemmik) ja veidike veini:

Viimasest “Anne ja Stiilis” märkasin pirnisalati retsepti. Kuna sinna ka kitsejuust kuulus, ei tahtnud Viiking sest midagi kuulda ja nii ma siis ainult endaga arvestasdes ühe lunch(loe: dinner) box’i jagu seda valmistasin. Kõrval ananassiglaze’iga ahjulõhe:

4 kommentaari “Toidujutud

  1. Meie perele maitseb ka lammas ja kits meeletult! Minu lemmik viis on lammast/kitse teha tomatipasta(see päris pasta)-küüslaugu-sibula-paprikapulbri-tüümiani-ingverijuure-mee kastmes. Kogu kupatus potti ja ahju ning seal on ta tunde madalal temperatuuril. Sööme hea riisi, tilga hapukoore ja maitserohelisega. Võrratu!
    Paljud võõrastavad lammast, sest kõik on kuulnud kuulujutte villa maitsest.Üks lambakasvataja ütles, et villa maitse tuleb lihale siis juurde, kui lambaid koheldakse halvasti ehk see olevat stressist tulenev maitse.

    Liked by 1 person

    1. Lammas on niiiiii hea 😛 a kitse pole ma siin kunagi müügil näinud 😕
      Kõlab õige ahvatlevalt! Mul üks rootsist ostetud lambaliha tükk sügavkülmas ootab, ehk teen samamoodi 😉

      Meeldib

  2. Soomes elades ei olnud kerge osta otse väikeselt tootjalt midagi, sest kõik kartsid ametnikke ja pealekaebajaid. Leidsime ainult sealiha otse tootjalt.
    Eestis on selles mõttes võrratu! Siin leiab seda õiget ja puhast toitu kergemini ja elu nagu lill! Kuidas seal?

    Liked by 1 person

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s